Kurumsal Yönetim

Firmamız kalite ve gıda güvenliği politikasını sürekli müşterisinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılama hizmetlerini sağlayarak, istikrarlı büyümeyi amaç edinmiştir

Bu politikanın başarısı, herkes için sürekli iyileştirilen çalışma ortamı sonucunda tek tek yaptıkları işin kalitesinden sorumlu olan tüm personeli içerir. Kalite kontrol yöneticisi, rutin bir operasyon ile kalite sistem sorumluluğunu, gereken düzeyde kurmak için üstlenmektedir. Kalite güvence sisteminin amaçları aşağıdaki maddeler halindedir;

a) IFS FOOD standardı gerekliliklerini yerine getirmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak

b) TS OIC/ SMIIC 1 standardı gerekliliklerini yerine getirmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak

c) İslami Kurallar’ı esas alan Helal gıda ve ürünleri için temel üretimden tüketime kadar olan süreçte gıda zincirinin (hammaddeden nihai ürüne kadar), gıdanın ve bileşenlerinin üretilmesi, işlenmesi, dağıtılması, depolanması ve elleçlenmesi dahil, her aşamasında uyulması gereken temel gereklilikleri yerine getirmek

d) Ürünlerimizin hazırlanmasında, hammadde temininden tüketim aşamasına kadar geçen süreçlerde karşılaşılabilecek gıda güvenliği tehlikelerini önlemek ve yönetmek; gıdaların özgünlüğünü (otantisite) bozan tehlikeleri etkin takip etmek, dinamik kontrolünü ve sürekliliğini sağlamak 

e) Kuruluşumuzun tüm birimlerinde, “Kalite ve Gıda Güvenliğinin Herkesin İşi Olduğu” ilkesinden yola çıkarak, gıda güvenliği kültürünü yerleştirmek, iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının sürekliliğini sağlamak, gıda güvenliğine aykırı ve bozucu tehlikelerden kaynaklanan riskleri minimize etmek

f) İlkeli, çağdaş ve çalışan memnuniyetinin gözetildiği bir yönetim anlayışı ile kuruluşumuzun bütün kademelerinde problem çözen ve yaptıkları işi sahiplenen personel yetiştirmek, kalite ve gıda güvenliği bilincini geliştirmek üzere sürekli eğitim programları düzenlemek, onlara kalite ve gıda güvenliği ile ilgili planlanmış görev, yetki ve sorumlulukları vermek, kalitenin ancak firmasını seven, yaptığı işten zevk alan çalışanlar tarafından sürekli sağlanacağı prensibi ile çalışanlarımızın memnuniyetini en yüksek düzeyde sağlamak

g) Çalışanlarının sağlık ve güvenliğine önem vermek,

h) Kalite, gıda güvenliği, enerji verimliliği, çevrenin korunması, iş ve işçi sağlığı ve güvenliğinin kurum çalışanlarının sorumluluğu olduğu anlayışını tüm çalışanlara benimsetmek,

i) Koşulsuz müşteri memnuniyeti için yönetimde ve üretimde “Önce Kalite” anlayışından taviz vermemek,

j) Müşteri görüş, öneri, şikayet ve taleplerini sürekli şekilde göz önünde bulundurarak müşteri memnuniyetini sağlamak

k) Üretimimizi resmi kurum ve kuruluşların kanun, tüzük ve yönetmeliklerine uygun olarak gerçekleştirmek

l) Otantisite risklerini her zaman göz önünde bulundurarak, ürünlerin otantisite lerini korumayı, taklit ve tağşiş ten uzak ürünler üretmeyi

m) Froland’ın karlılığını arttırarak paydaşlarına artı değer sağlamak, paydaşlarının çevre bilincini arttırmak, verimliliği arttırmak, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını arttırmak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve gıda üretim sektöründe, öncü bir firma olmak       

YÖNETİM KURULU BAŞKANI